Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frostbiten

Froststänk på äppelblom
våren fick en snyting
lurad av kung Vinter
så blir det var säsong
barfota i gräset
hör inte tiden an
än dröjer det en stund
tills våren är på gång

Frostbiten gryning
i vitsippornas fotspår
övertydlig bräcklighet
en morgon i april
svepande är vindarna
hagelskurars attribut
en känsla av förnedring
när tiden står still

Nattfrost i juni tid
blomsterkransens fiende
skörhet som slokar
när istid tar sig ton
blänker som kristaller
droppar i daggkåpan
dimman ligger stilla
förföriskt över bron

Frosttänk på lövträd
septembernattens sken
stunden är vackrare
vid skymningens tid
andas ro och vilsamhet
när tiden står still
ett skimmer av färger
gör morgonen blid

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 418 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2014-05-23 22:12



Bookmark and Share


  Stjärnöga
skirt vacker
är din
frostbitna
vårdikt..
2014-05-31

  Bo Himmelsbåge
Jaa... frosten är lurig, lömsk i detta
späda väna, som nu är... Vi hoppas att Kung Bore tappat sin förlamande kraft i detta nu...!
2014-05-28

  Eva Langrath VIP
Finns skaldat om frosten som ibland är oändligt vacker och andra gånger helst inte borde komma på besök.
2014-05-24

  Eva Helene VIP
Jag svalkar mig lite med din så vackra dikt en varm dag som denna.
2014-05-24

    ej medlem längre
En vacker och rofylld stämning i dina ord.
2014-05-24

  ResenärGenomLivet VIP
Tycker om den lite vemodiga tonen i orden...även om frosten är vacker, så vill man inte alltid ha den...
2014-05-24

  louisegirl
Så vackert skaldat..
2014-05-24

    ej medlem längre
Du skriver fint om det lite retfulla sommarlöftet som bryts ibland..
2014-05-24

  aol
Underbart fint skaldat här vännen
2014-05-24

    ej medlem längre
Väldigt bra skrivet om frosten och vad den kan ställa till med för att rubba balansen i naturen.
2014-05-24

    ej medlem längre
Mycket vackert diktat!
Sorgligt om frosten kommer på äppleblom.
2014-05-24

  Marianne Räf
Ja, våren brukar få några
snytingar. Bra formulering!
Fint diktat, - som vanligt!
2014-05-24
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO