Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mellan hägg och syren

På blommande ängar
vill mitt hjärta bo
i sommarens linda
där ska själen ges ro
och soliga nejder
med gryningens ljus
för kropp och sinne
till välbärgat rus

Säll är syrenen
i trädgårdars hägn
en duggande doft
ett blomsterregn
häggen som falnat
bär grönskande dräkt
försommar glädjen
en gyllene fläkt

Älskade fjäril
vid daggkåpans blad
möt ängens blommor
en sommarkaskad
blåvinge din frihet
den finns där varje år
mellan hägg och syren
du din kärlek får

I blommande nejder
strålar stillheten blå
sommaren sin talan
vi bättre kan förstå
mellan hägg och syren
aftonen naken står
naturens skira klockor
av välbehag de slår

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 872 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2014-05-24 21:33



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Läste texten för min väninna på sjungande stockholmsk dialekt. Och hade hon ej redan legat till vila på soffan, nästan säkert hon mist både förnuft och balans.
2014-06-14

  Carina Bendix
Så vackert!
2014-06-06

  Stjärnöga
Underbar som
våren själv
en sommarpsalm
i sin vackra
kärlekshyllning
2014-05-31

  Bo Himmelsbåge
En fin härligt doftande försommarskildring att njuta av,
nu i vårens sista skälvande minuter!
2014-05-28

  gunnnar nylund VIP
Visst... jag ger mig,, den är bra! Läst den tidigare... nu får du en applåd!!
KLAPP!!
2014-05-26

  anits VIP
Underbart skaldat en målande
och mycket doftande dikt.
2014-05-25

    Birgersdotter VIP
Vackert och fint skrivet
2014-05-25

  Ewa-Britt Nilson VIP
Så tjusigt
så bra gjort
min Herre!
2014-05-25

  louisegirl
Mycket vackert diktat..
2014-05-25

  Anya VIP
Lite Karlfeldt här.....somrigt ordflöde.
2014-05-25

  Eva Langrath VIP
Vacker försommarhyllning .
2014-05-25

  Palett
En mycket vacker text, full av dofter och bilder !
2014-05-25

  Connie
Så underbart vackert!
2014-05-24

  byggpoeten
Superbt skrivet!
2014-05-24

  Angel of love
Doftar vackert från din text.
2014-05-24

    ej medlem längre
Doftande ord som visar underbara minnesvärda bilder!
2014-05-24

    ej medlem längre
Vilken underbart poetiskt text, ett självklart bokmärke
2014-05-24

  ResenärGenomLivet VIP
Underbar hyllning till den vackra tid vi har nu...
2014-05-24

    ej medlem längre
Vilken ljuvlig dikt...full av dofter och färger.
2014-05-24

    ej medlem längre
Vackert diktat!
Syrendoften vilar över trädgårdarna i majkvällen.
2014-05-24

  Fredrik P. VIP

En försommarhyllning
som jag lätt stämmer
med i. Vackrare än nu
blir det inte i år!
2014-05-24
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO