Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Värmerekord igen idag ... kändes det som ... Klagar inom tyst, trotts att vår och sommar är det jag verkligen tycker om ... ... men inte lika mycket dig förutan ...


Utan dig ...

... som för mig ämnad är
den begynnande sommaren
vilken nu synes vara här ...

... ingenting annat är
än 
ännu en årstid
bland övriga årstider
som kommer och går
år efter år ...

Älskar sommaren
liksom jag älskar
och behöver få
älska och känna mig älskad
av dig ...

... Men förutan dig
nära tätt intill mig
blir sommaren blott bara
en påminnelse om
de oläkta sår
vars smärta 
minner 
min själ och mitt hjärta
om fler än en vår
ur det förgångna
som en gång var ...

Den tid 
då den dig som då
var ämnad för mig
mitt liv 
innehåll,  mening och innebörd gav  ...

Din själsliga närvaro
kan jag känna 
från och till
men din kropp
lik förbannat vilar i sin grav
oavsett hur mycket 
jag dig till livet åter vill ...

Vet inom hela mig
att du vill att jag finner
den dig som nu 
och inför framtiden
är den som är ämnad för mig ...

Ty när kärleken
åter fyller min kropp och själ
och livet för mig bekräftar
sin fundamentala vilja
till att mena mig väl ...

Det är då 
jag kan känna
lyckan gro, växa och slå rot
även i din själ ...

Men i dessa tider
när vår
övergår 
i sommartid
väcks slumrande
minnen, viljor och behov
för att återgå 
till sina inbördes 
tillsynes fortsatt eviga strider ...

Du fattas mig!

Behöver dig här och nu ...

... ty din närvaro och inklusion
i detta mitt liv och min livssituation
är det enda som kan 
få det att ta slut
och låta denna återkommande strid
få övergå i kärlekens
allra ljuvaste äkta sinnesfrid ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 178 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2014-05-24 18:44



Bookmark and Share


  menspoeten
Underbar!
Jag har inte varit inne här på ett tag, men ser fram emot att läsa fler av dina texter igen!:)
2014-05-26

    ej medlem längre
Fint skrivet......om sommaren....om saknaden....det som en gång var....
2014-05-25

  Magica VIP
Fint och längtansfullt :)
2014-05-25

  Carl Mikael Fäldt
Jag läser och känner
Frågar mig om jag verkligen begriper!

Din text lämnar spår dock-ömma ristningar i graniten!

Jättefint skriftat tycker jag
2014-05-25
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP