Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag blev arg och fick ut det i skrift.


En galet stor megafon

Jag kan inte tro vad de sa
i kön i kassan på ett café
Jag kan inte tro vad de sa
på bussen hem mitt på dagen
Jag kan inte tro vad de sa
i en status på sin facebook
gömda bakom skärmen
Jag kan inte tro vad de sa
runt middagsbordet i lägenheten

de sa att människor inte är människor
att vissa borde skämmas så som de beteer sig
paraderar med fjädrar i röven
"de" får vara som "de" vill
bara inte i närheten av dig
inga jävla regnbågar här inte
helst inga färger alls
förutom den på köksbordet där
fast det var det ju ingen som sa såklart
bara en lägger till ett "men" innan
så blir det ju tydligen "helt okej"
hen är tydligen ett stort hot också
"feministfitta" är en, om en är för
JÄMSTÄLLDHET, JÄMLIKHET,
EMOT rasism och sexism
som om det en får emot sig
inte talar för hur illa
det faktiskt ser ut

jag kan inte förstå
jag kan inte förstå
jag kan inte vara tyst
jag måste skrika

skrika högt att världen
är full av regnbågar
människor som känner
känslor
jag tycker nog att det är du
som ska gå och inte vara nära
mig med din skeva människosyn
och dina skrämmande argument

och inuti mig
måste solen lysa
jag måste våga tro på ett vi
jag måste våga tro på ett vi
JAG MÅSTE VÅGA TRO PÅ ETT VI
VAR FAN ÄR MIN MEGAFON?!




Fri vers (Fri form) av menspoeten
Läst 264 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-05-26 19:28



Bookmark and Share


    jmn
kan hålla med, men bara för att man inte kallar sig tex feminist betyder det inte per automatik att man vill ha ett patriarkat eller nån annan hierarki för den delen. länge leve människan och död åt alla tankar om att man MÅSTE det ena eller andra
2014-05-30

  axveronika
Woho! Härligt. Ge kvinnan en megafon! Hon har nått viktigt att säga!
2014-05-29

  Maria Sundelin VIP
Ja, alla måste få vara den de är.

2014-05-27

  S.A.I. Steve Lando VIP
solen måste lysa i dig
den lyser så för fullt

underbar är du
2014-05-26

  Larz Gustafsson VIP
Själv kommer jag alltid att vara heteronormativ.
2014-05-26
  > Nästa text
< Föregående

menspoeten
menspoeten