Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hjärtat ryms inte i rosa lådor

Fallossymbolerna finns
på torget i staden
där du bor
stolt och stor
gigantisk faktiskt
statyn alltså
den är gigantisk
faktiskt

i konversationen
framgår att
fitthalsbandet
är problematiskt
för vem skulle
gå runt med en
fitta runt sin hals?
en klitta synlig
för att dansa
i det offentligas vals

leker med orden
men det stundande
allvaret ständigt
närvarande under ord
som feminism, sexism
objekt vs subjekt
strukturer som
laddas med makt och
tabun som sitter
intakt i mångas
hjärtan som vill
skrika att fittan
är äcklig eller
ska gömmas
inte för allmänheten
att skådas

fallossymbolerna finns
på torget i staden
där du bor
stolt och stor
gigantisk faktiskt
statyn alltså
den är gigantisk
faktiskt

men något så
självklart som
en kuk på ett torg
kan väcka många
frågor
krävs den för att
bära ut någon
från ett brinnande
hus
krävs den för att
krama om någon
som just mist sitt
ljus
krävs den för att
få existera i
flera olika rum
samtidigt med
tolkningsföreträdet
i en ask

det är skapat
det är
bara trams och vi
låtsas att det
är verkligt
inte det "vi"
jag vill inkluderas i

fitta eller kuk
man eller kvinna
antingen eller
ingen vinner
i längden
det skapar bara
ledsamhet och
trasor

människor
bor i staden
med fallossymboler
på torget
med mitt fitthalsband
och allvaret under orden
fortsätter diskussionen...




Fri vers av menspoeten
Läst 744 gånger och applåderad av 39 personer
Utvald text
Publicerad 2014-09-30 10:58



Bookmark and Share


  aol
Ja det är konstigt alla har vi ju vandrat genom slidan, så rätt du tänker, bra skrivet vännen,
2015-03-15

  dubbelve
Fantastiskt bra skrivet!
2015-03-14

  träsnidaren
Underbar text.
Man eller kvinna...vi förlora alla.
2015-01-03

  genni VIP
En speciell vers som är väldigt viktig, speciellt just idag, år 2014!
2014-10-14

  Engel
Satir är sällan finstämd och ödmjuk. Men på något sätt lyckas du med det.
Och det gör satiren än mer bitande.

En fallos har väl aldrig kramat någon!
2014-10-12

  Lars Hedlin
Bra skildring med känsla och inlevelse!
Gillas mycket!
2014-09-30

  Maria Sundelin VIP
Intressant tanke
2014-09-30

    nånja
Du sätter spotlight på hur fallosar används som maktinstrument,
och hur attityderna dessa symboler förmedlar, is hiding in plain sight, för våra medvetanden.

Du skriver bra bättre bäst!
2014-09-30

    ej medlem längre

Håller med Connie här
Mycket Bra ...
2014-09-30

    ej medlem längre
Intressant och bra text!!
2014-09-30

  Connie
Så bra beskrivet. Härligt, äntligen någon som vågar skriva öppet om det vi sätter tabustämpel på!
2014-09-30

  S.A.I. Steve Lando VIP
mycket snyggt samt väldiskuterat fram i diktens ord, ditt fitthalsband kan du bära med vördnad och ära, ty något vackrare än eran gudinneliga öppning, klittan, eller fittan, må så ej finnas att någonstans på jorden skåda.

2014-09-30
  > Nästa text
< Föregående

menspoeten
menspoeten