Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En människa i nöd


En människa i nöd
Är du död?
I själen, den föds
Föds av oljud och ångest
Växer, gror stor
Sprids som eld, men är mörk
Föds ej av syre och gnista
Föds av sorg och saknad
Oro bekommer, i mörkret som drabbar
Som bly är tungt, drar det dig ner
Sjunker långt ner, under
I paniken du drar, drar med dig någon ljus
Osyn, osynlig du tror
Skulden vi ser
Du drar härifrån, som en människa i nöd
Du är inte död

(Du är bara störd)




Fri vers av Röd & Blå
Läst 150 gånger
Publicerad 2014-05-29 19:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Röd & Blå
Röd & Blå