Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När vi bedömer framtiden utifrån trender på tre till högst fem år och ser det som sanningsgrundande inför de beslut inför framtiden som förestår ... Så borde fler känna oro inför det som sker ...


Tio år av mitt liv ...

... men blott bara
den  den allra senaste
tio-års-perioden
är vad som utgör
den bedömningsgrund
som min framtid
på olika sätt och vis
obevekligt avgör ...

Eftersom det är 
den tid 
som information
enligt offentliga 
lagringsdirektiv
ska finnas tillgängliga
i berörda arkiv ...

Att de tio år
som denna senaste
tio-års-period föregår
innehåller den information
som borde vara mer avgörande
för att förklara
allt det som hänt
under senare år ...

... Det är någonting
som dagens akademiska
tjänstemannakår
oavsett utbildningsnivå
vare sig kan, vill eller ens förmår
att vare sig inse eller förstå ...

Och det är ingenting
som är oförklarligt för mig
eftersom långsiktighet
och djupanalys
enligt de senaste trettio årens
utbildningstraditioner
och vetenskapliga rön ...

... förutom att vara 
beroende av kön
ej är relevant
vad avser information
som ligger mer än högst
tio år bakåt i kön
till arkivet
vilket rymmer 
allt som är värt att veta
om detta 
för oss alla var och en
enskilt så närvarande livet ...

Att livet 
är någonting vi ej
någonsin får ta för givet
är en insikt i sig
som många gånger
räddat nyfikenheten
och uppmärksamheten
jag har på livet ...

... Något som
varit en räddning i nöden
vilket hjälpt mig 
att mer än blott ett par gånger
lyckas med att lura döden ...

Men när jag alltmer 
tvingas stå och se på
när stora delar av mitt liv
för var dag
raderas ut
ur befintliga
för min framtid 
livsnödvändiga arkiv ...

Då växer paniken
stilla tyst inom 
varje litet
skrymsle och vrå 
djupt ini mig ...

... ty förutan 
mycket av det
som nu raderas ut
tar en stor del
av min historia
och därmed 
så ock min identitet
alltmer helt slut ...

Vilket lämnar mig
utan svar på vem jag är
när du vill få veta mer
om den mig du här och nu ser ...





Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 227 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-06-02 20:07



Bookmark and Share


    Jag är fan större än Sartre
Din text innehåller det mesta. Den är värd att begrunda många gånger.
2014-06-02

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
det kan ju för en del finnas vissa mer eller mindre behagliga uppgifter i registren,och då är det bra med preskribitionslagar vilka raderar efter en viss tidsrymd,där den mindre goda sidan av en person fanns.
2014-06-02
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP