Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Där ligger jag och trycker.

I fuktig jord
har jag grävt min håla.

Ett gömsle,
som hårda ord
och isande kallprat
ska tåla.

Där ligger jag och trycker,

gömmer mig för alla som tycker
att de har copyright på det sanna.

De som alltid ska förbanna
de andra.

Klandra
varandra.

De som inte ser på andra
utan att döma
och fördöma.
De som inte kan berömma
utan att glömma
varje liten oförrätt.

De som helt lätt
kan säga:
-De är bara att bunta ihop
och slå ihjäl!

De som aldrig vill väl,
utan ständigt sneglar på din häl.

Där ligger jag och trycker,
tycker
att granris luktar gott
och har inte särskilt brått
att döma
eller fördöma.








Bunden vers (Rim) av hippsomhapp Hepp
Läst 333 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2014-06-05 00:17



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
O, så bra text!
2014-06-05

  © anakreon VIP
Mycket bra budskap i denna text.
Calle
2014-06-05

  Åsa Njunjes
Härligt rimmat känner jag skyddet i hålan som verkligen behövs ibland i denna så kritiska tid.
2014-06-05

  Solitaire VIP
Rim med reson!
En text som känns fin att läsa högt, härlig rytm och gott innehåll.
Lägger sig som bomull runt själen ;-)
2014-06-05

  Nanna X
enris luktar ännu bättre
men sticks mer
du rimmar skönt!
2014-06-05

    ej medlem längre
Gillar mycket!!
2014-06-05

  Midnatt
Fantastiskt att läsa denna text, den liksom flöt över tungan. Applåder i massor! :)
2014-06-05

  Midnatt
Fantastiskt att läsa denna text, den liksom flöt över tungan. Applåder i massor! :)
2014-06-05

  gunnnar nylund VIP
Heja... jubel och klangkören applåderar till din mörka håla!!Du har väl ngn
stärkande dryck mot kylan??
2014-06-05
  > Nästa text
< Föregående

hippsomhapp Hepp