Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Här fråger di va Skrömt ä! Va Skrömt ä? Va Skrömt ä? Dä ä te fråge dumt. Ja vell I se va Skrömt ä, va Skrömt ä, va Skrömt ä, så vänt te dä blir skumt! - Gustaf Fröding ur Räggler å Paschaser 1895


Skrömt [rimvers]

~*~

Hustomten kikar in genom fönstren om nätterna
häxan blandar blåbär med kottar i en säck då jag blinkar

Dvärgar cyklar runt i ett badkar om nätterna
flygande féer glimrar i dagsbrytningen och vinkar

Småfolk och gubbar de dansa kring stubbar om nätterna
I skogsbrynet går Rå't och hennes stora ögon de tindrar

I diset bakom rosornas sensommar det tisslar om nätterna
trollen de linkar med mossbevuxna hinkar innan sol'n som hindrar

Husmusen den springer på vinden, om det är möss, om nätterna
katterna de slå lovar och iakttar och aktar sig för allt med hovar till dag

Fåglarna ser i en dunges sken skogsprinsessan där om nätterna
som styr över Bergstroll och småfolk se'n fordom dag

Skrömt gå där fram då dagen sova så leva de om nätterna
skogsfolk och kvinnfolk och där springer fria lon, vargar och minkar 

Historiens jättar bland småknytt om dagen som om nätterna
samt alla skogsdjuren som all Skrömts ensamhet lindrar

5 Jun 2014

L Patrik W Johansson

Ett födelsedagsverk till mig själv efter en tids ryggvärk




Bunden vers (Rim) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 798 gånger och applåderad av 13 personer
Utvald text
Publicerad 2014-06-05 13:01



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Härligt Patrik!
2016-12-14

  axveronika
jag vet
så där har jag det också
och då tänkte jag
inte på ryggvärken
fullt med ofolk
på nätterna
och i skogen


2014-12-13

  L Patrik W Johansson VIP
tackar

om inte annat får moderna människan lära sig lite "nya" ord

Be well,
LPWJ
2014-12-12

  Linda CH VIP
Sagolikt skön text!
2014-12-12

  Bibbi VIP
Grattis till "UTVALDA TEXTER"!
2014-12-11

    ej medlem längre
Grattis på födelsedagen Patrik!

Underbart skaldat ...
2014-06-06

  Yrre VIP
Underbart detta, njuter!!
2014-06-06

  Bibbi VIP
Jättebra och stort Grattis på födelsedag!
2014-06-06

  aol
Bra skrivet om allt oknytt som finns,
2014-06-05

  Thomas Widemark
Ja, de finns nog där allihop i skogens djup, kring lador och stugor. Kan i alla fall leka med tanken. Grattis på födelsedagen! Hoppas ryggvärken försvinner.
2014-06-05
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP