Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stefan Einhorn menar

 

Stefan Einhorn menar

att det finns två hypoteser:

att gud finns eller inte finns.

Han hävdar - efter studier

i jämförande teologi

av världens religioner -

att den första hypotesen är

mer kreativ än den andra;

att gud finns

 

Det sägs om författaren

Lars Gustafssons författarskap:

att det är gåtan som är svaret

 

Båda tycks hamna i en uppfattning

som jag delar, nämligen mystikens

centrala roll i mänskligt liv.

 




Fri vers (Prosapoesi) av Fredrik P. VIP
Läst 232 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-06-05 22:04



Bookmark and Share


    ej medlem längre
om man är mystiker
det finns ju rationalister oxå
1600 1700 talets rationalism
Olika sorters tänkande


2014-06-07

  ULJO
Allt detta styrs av betraktarens tolkningar
2014-06-06

  walborg
Mystikens värld och paradoxens sanning
2014-06-06
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik P.
Fredrik P. VIP