Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bilden: Bror Eric i Hälsingland


Nationaldag | Naturlyrik

~¤~

Ett par jordgubbar med grädde startar dagen
snurra klädnypor som sitter på linan genom sina ihåliga hål
nyporna är till för kläderna där ute
liksom sötman i jordgubbarna är till för innanmätet

en blåmes stilla varnar vid sin hemvists holk
en kolsvart tusenfoting ilar mot vedboden
gräsklipparn upplyft på träklossen så hjulen går på för säsongen
träklossen den saknade sist då det gick illa med sängläge sen

en svartvit grannkatt sitter i gräset som på savannen
lyssnande på trädgårdssångarens jazzmelodier
getingen flyger ur hangarvedboden som om jag öppnat portarna just för den
myrinvasionen skapar sand överallt under stenplattorna
som vid havet med dess sanddynsinsekter

luften genomsyrar alltet
under marken fuktas jorden
för det växande
denna sommardag

solen lyser på himmelen
grödorna växer på marken
av naturens vatten
som porlar extra denna dag

som bakelsen i blågult papper
och blågul marsipan

6 Jun 2014

L Patrik W Johansson




Fri vers (Fri form) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 420 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2014-06-06 15:31



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Härlig sommarbild
2014-06-10

  ResenärGenomLivet VIP
Härligt sommarskönt...
2014-06-07

  Eva Helene VIP
Bildrik, skönt inspirerande poesi!
2014-06-06

  Bibbi VIP
Så fint.
2014-06-06

    ej medlem längre
Härlig är din så fina dikt!

Bokmärker!
2014-06-06

    ej medlem längre
Fint å levande med stor fantasi...
2014-06-06
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP