Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Album: Political Freedom Rock N Roll Love Denna låt kom till då jag och en kompis skrivit en låt som heter ” Familjen Kent ” som många reagera på. Några ville censurera den och det var första gången jag fick kämpa för min tryck och yttrandefrihet. Erik


Track I: Kamplåt för Yttrandefrihet

Jag vill kunna skriva
När jag tycker att något är fel
Jag vill kunna prata och försvara
När du säger något som jag inte vill
Då det gäller att protestera
När ingen annan vill förstå
Måste vi stå upp och sjunga våran
Kamplåt för Yttrandefrihet

När allting från ovan står sig på
Varje liten människa kan inte något stå åt
Måste vi använda våran rätt
Att få visa hur vi vill att det ska gå
Att ansvända vårat bläck och våran penna
När vi vill visa hur saker och ting ska stå
När alla vill tysta våra munnnar
Måste vi stå upp och sjunga våran
Kamplåt för Yttrandefrihet

Även om vi är bara elever
Är våra ord en form av makt
Tystas våra streck
Har vi nått en punkt dit vi aldrig skulle nått
Jag vill kunna stå på en scen och berätta
Hur jag känner och tycker
Utan att någon ska säga
Att det jag gjorde inte var rätt
För tillsammans måste vi stå upp
Och tillsammans slåss för vår frihet
Och sjunga i kapp våran
Kamplåt för Yttrandefrihet




Fri vers av Wretling Erik
Läst 638 gånger
Publicerad 2006-03-28 08:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Wretling Erik
Wretling Erik