Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sista låten här:


TIDERNA KOMMER ATT FÖRÄNDRAS

Skrev denna först för länge sen. Sen skrev jag om den hösten 2006 för att ta låten på mer allvar och tolka den på ett rättvist sätt. Låten är en av dom viktigaste låtarna som någonsin skrivits och Dylans stora flaggskepp, även om inte det kändaste, det viktigaste.

Detta får bli en hyllning till Dylan och 60 talets amerikanska kamp, oavsett vilken partitillhörighet man har.

Låten är utökad med 4a rader som ska kopplas till den kamp som skett på Virginska skolan våren 2006 om rätten att få tycka och kritisera, och ska ses som den definitiva protest låten mot skolledningen.
Erik Wretling 11 Augusti


Ställ er nu på rad och lyssna på oss
Vad ni än tror om er själva
Att ni är vuxna och att ni inte behöver lyssna på oss svagare
Måste ni förstå att detta kommer ske
Ni kommer att bli straffade
Är det så att tiden lyder er, kanske ni borde vara tysta nu
Men faktum är att när ni försöker simma härifrån
Kommer ni sjunka som en sten för att
Tiderna kommer att förändras
Tiderna kommer att förändras

Lyriker och kritiker
Vem är det som bestämmer över din stil?
Håll dina ögon öppna på allvar nu
För chansen kommer inte igen
Prata inte för snabbt bara
För förändringarna sker fortfarande
Det är ingen som kommer att berätta
Namnet på vem som gjorde dom men
Dom som förlorar nu
Kommer att vinna till slut för
Tiderna kommer att förändras
Tiderna kommer att förändras

Rektorer och makthavare!
Lyssna noga på ropen nu
Stå inte bara och göm er bakom era dörrar
Försök inte stoppa oss från och komma in
För den som står i vägen kommer det göra ont för
Det är ett krig utanför som pågår fortfarande och till slut
Ställer du inte dig bakom oss och hjälper att stötta dom som vill bestämma över oss
Ställer dig bakom upproret mot dom som vill styra och säga vad vi ska tycka och säga
Kommer det att nå era fönster och
Spränga era väggar för
Tiderna kommer att förändras
Tiderna kommer att förändras

Mödrar och Fäder lyssna noga nu!
Hjälp oss att krossa motståndet och börja inte kritisera
Det du inte kommer att förstå
Dina älskade söner och döttrar
Är långt bortom din kontroll nu
Dom gamla metoderna fungerar inte längre
Du måste inse att det är dags att hitta nya
Tiderna kommer att förändras
Tiderna kommer att förändras


Slaget är kastat och linjen är dragen
Kursen är lagd och
Det kommer att bli en lång vandring
Som till sist blir snabb
Precis som nutiden kommer bli historia
Kan du stå bakom oss och hjälpa oss att tysta
Dom som vill styra över oss och säga vad vi ska tycka för
Den första nu kommer att bli den sista då för
Tiderna kommer att förändras
Tiderna kommer att förändras




Fri vers av Wretling Erik
Läst 517 gånger
Publicerad 2006-08-11 13:25



Bookmark and Share


    Bostik
Hm, en Dylan rip-off, bara?
2006-10-29
  > Nästa text
< Föregående

Wretling Erik
Wretling Erik