Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Där hon ligger



Det fanns ingen annan väg;
nedåt begären stötte jag ut det

(inte fullt utvecklat, det skrämde alla)

hjulet över min Isebels kropp,
en dam skriker inte

förrän hundarna kommer

("Försökte skära ut det själv.
Tillkalla psyk.")



för att andningen är en kvinna;
inne i trollskogen
skulle sagor ha fötts

nu min egen saga,
en droppe för

alla mina söner

("Ingens hustru.
Offer för förvillelse.")



hon har inga känslor, ben fastspända;
alla kvinnor som legat i denna
håla och skrikit

att de trodde att det kunde leva
utanför dem, att kvinnan
inte behövdes

("Häxor brukade göra likadant.
Vi trodde att det upphört.")



så jag trängde in i mig själv, rensade;
scharlakansröda kvinnor vet var blodet är,
vet vilken feber som får oss att glömma
varför vi själva fötts

och jag trodde att det kunde leva
utanför mig

("Vissa kvinnor har blodet utanpå ådrorna.
Hon kan inte förstå.")



smutsen det badade i,
inga skrik; jag skrek
ut en bön

(inte fullt utvecklad, jag skrämde alla)

nedåt bland begären
stötte jag ut det

("Därifrån blir det inga fler barn,

sy igen.")



du vill ha dina flickor tajta så jag
kniper ihop tills fördämningen brister
och jag börjar rinna iväg,
mosade äpplen ur min kropp,
så röda;
men jorden slukar det ingen slickar i sig och

din mun är stängd

("Hon drar ihop sig.
Som om inget funnits.")



dess navelsträng runt min hals,
seger för de barhuvade;
någon straffas

när något föds

("Inte

riktigt

riktig.")



och dina händer som höll mig fast,
se din hynda i ögonen;

en dam skriker inte



när hundarna kommer.




Fri vers av Scarlett Miryam VIP
Läst 435 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2014-06-19 13:10



Bookmark and Share


  aol
Ruggigt bitande bra skaldat vännen
2015-04-23

    ej medlem längre
Jisses..det här är så bra!!!
Jag sitter också här med öppen mun..som Lungsotaren...
Glad att jag hittat dig i denna djungel...Du skriver Grymt!
2014-10-23

    Jim Friberg VIP
Men vad i helvete kvinna!? Det bara så här pop pop pop pop i min hjärna och munnen blir liksom efterbliven och jag kan inte uttala ordet geni, men jag kan skriva det :)
2014-07-01

    Jim Friberg VIP
Men vad i helvete kvinna!? Det bara så här pop pop pop pop i min hjärna och munnen blir liksom efterbliven och jag kan inte uttala ordet geni, men jag kan skriva det :)
2014-07-01

  träsnidaren
Vilken stark text.
Riktigt skräckinjagande och väldigt snyggt upplagt.

Sylvasst, mycket bra!
2014-06-19
  > Nästa text
< Föregående

Scarlett Miryam
Scarlett Miryam VIP