Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tiden väntar inte ... Vi säger ofta att vi har för lite tid ... Men tid är det enda vi har gott om - bara det att vi måste prioritera lite mera det som är av verklig väsentlighet!


Vi längtar sommar ...

... liksom vi under midvintern
längtar efter att det åter 
ska komma att bli vår ...

... Lika varje år ...

Men under vår längtan
dagarna och veckorna går
och plötsligt 
som nu och här idag
så står vi alla och envar
precis så som jag ...

... synnerligen 
outgrundligt förundrade över
att det redan är Midsommarafton
blott om ett par dar ...

Lite känns det som om
tiden bara rusar oss förbi
och en stilla känsla
av ruelse infinner sig 
när insikten 
så där lite retsamt kikar ut ...

... Insikten om
att halva sommaren snart passerat
och med alltför raska steg
är på väg mot sitt slut ...

- Det får i alla fall mig
att känna hur väsentligt det är
inte bara för mig
utan för alla som är aktiva här
att ta vara på den sommartid som är kvar
och prioritera allt det underbara
som sommaren oss ger
något litet mer ...

- Så passa på 
logga ut
och ge dig ut 
i allt det somriga
och njut!




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 233 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2014-06-18 08:56



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
vackermaning
sannmaning
2014-06-20

  Magica VIP
Jag tycker sommaren bara har börjat, för än så länge är det bara drygt mitten av juni. :) Men håller med dig i detta att man bör inte slösa sin tid för mycket på nätet över lag, man bör ta vara på sommaren och vara mer ute då, om man tycker om sommaren förstås. Det tragiska är att man ser var och varannan person ändå vara uppkopplade på nätet via sina minidatorer av alla de slag, mobiler med internet och allt vad det är, även då de är utomhus och det är sommar...
2014-06-19

  ResenärGenomLivet VIP
Så är vi människor...det finns alltid något man längtar efter...men jag sitter nog här en stund till, jag har varit ute hela dagen...:-))
2014-06-18

    Elisabeth Nilsson VIP
Mycket tänkvärda tankar! Precis vad jag funderade på härom dagen.
2014-06-18
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP