Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Visst fan vet jag att mycket felar!

Vänners lag
och mänsklig värme
får mig alltid på humör.

Hat och hot
och onda tankar
är sånt skit som bara stör.

Visst fan vet jag
att mycket felar,
att det inte bara går i dur,
att vår jord
snart är i delar
och att fåglar trängs i bur.

Men jag vill ju hellre hjälpa
den som inte orkar allt,
än att vara tuvan som ska stjälpa,
eller ropa, ständigt, halt!

Visst kan väl också jag misströsta,
sparka neråt då och då,
stå där som en tupp och brösta,
dela upp i röd och blå.

Men i längden, ingen lycka
av att döma tredje man.
Ingen glädje av att tycka
att nån annan inte kan!

Så jag väljer nog att sätta
fokus på min nästas väl,
vara ödmjuk, inte rätta,
inte leta sårbar häl.

Hellre kramas än att skalla,
hellre lyssna än att ge
förbannelse åt allt och alla
som inte ser det jag vill se.











Bunden vers (Rim) av hippsomhapp Hepp
Läst 205 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-06-19 02:28



Bookmark and Share


  Åsa Njunjes
Grym rytm med mången kloka ord. Härligt skrivet.
2014-06-22

    ej medlem längre
En helt fantastisk text!Toppenbra!
2014-06-22

  Solitaire VIP
Åh, vilken njutbar text!
Härligt rimmad och med så mycket klokt innehåll!
Livsvisdom i bästa form :)
2014-06-19

  Nanna X
en vis visa!
2014-06-19
  > Nästa text
< Föregående

hippsomhapp Hepp