Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Foto: Eva Langrath


Jag fann musiken

 

Jag fann musiken och ett instrument som gav mig gåshud.
En kontrabas spelad av Ray Brown i Oscar Petersons trio.
Ur en CD-samling som heter "exclusively for my friends".

Modet att utvecka en improvisation ur ett givet tema är
en konst jag försöker med ord men sällan lyckas med.

Köpte en klarinett på internet som underhåller sambons
barnbarn med Bä bä vita lamm och Mors lille Olle.
Kanske ett par privatlektioner skulle kunna få mig
att spela bättre igen.

I tonåren spelade jag sällan efter noter utan mera
på rent gehör. Skolbandet bestod av gitarr, piano,
trummor och min klarinett.

Jazzens standardlåtar satt i ryggmärgen.




Prosa av Fredrik P. VIP
Läst 212 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-06-19 20:39



Bookmark and Share


  walborg
Skönt att tekniken och musikminnena sitter kvar som en grund. Glad midsommar!
2014-06-19
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik P.
Fredrik P. VIP