Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

innan jag fanns


innan jag fanns
var världen gjord av siden
det blågröna flöt i stråk ovanför landskapet
täckte för alla fläckar

innan jag fanns
var ingenting annorlunda
samma människor och material
samma tuggande malande munnar
fjärilarna flög och hämtade inte andan

innan jag fanns
låg jorden blek och öde
regnet slog ner i marken
det fanns ingenstans att gömma sig

innan jag fanns
skrapade en man med foten i sin döda frus aska
och tänkte aldrig mer på livet som varit tidigare

innan jag fanns
skällde hundar i fjärran
skyskraporna närmade sig varandra
det gick inte att hitta ut ur
den egna stadsbilden

innan jag fanns
mjölkades dagen på safter
den gula solklimpen gick upp och ner
havet stormade och svallade
allt låg i träda
innan jag fanns









Fri vers (Fri form) av pang
Läst 381 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2014-06-24 21:43



Bookmark and Share


    ej medlem längre
du är utan tvekan den allra mest begåvade poet jag känner till. du föddes under sen sorts stjärna vilken kastar ett starkt ljus som aldrig dör men måste ge en förbannelse för detta. innan jag träffade dig, låg mitt hjärta i träda, på ett sätt jag inte ens visste om.
2014-06-26

    ej medlem längre
Vackert...
2014-06-26

  Lars Hedlin
Bra skriftat!
2014-06-25

  Petter Wingren
Fint skirt surrealistiskt bildval, fritt associativt som små textila miniatyrer, med en lätt klaustrofobisk underton, balanserad av en lakonisk fråga: varifrån?
2014-06-25

  Louise Sparring
Verkligen fint skrivet!
2014-06-24

  cilax VIP
vackert, det ovetna som är
2014-06-24
  > Nästa text
< Föregående

pang
pang

Mina favoriter
livet