Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Alltid någon annan

Finansministern behöver inte ta sms-lån
för att slippa möta sina barns besvikna blickar
de rödgråtna ögonen tillhör någon annan, där står

alltid någon annan

arbetsmarknadsministern behöver aldrig fylla i kassakort
eller plikta med sin kropp inom låglönejobb
där bakom pennor utan bläck
bakom trötta värkande kroppar, står

alltid någon annan

vapenindustrin och dess lobbyister
vars glättiga montrar
framställer krig som avlägsna dataspel
behöver aldrig bära sina lemlästade barn
hem över minfält
deras verklighet behöver aldrig brisera
där exploderar 

alltid någon annan

och för att upprätthålla en förslavande ordning
säger vår statsminister
att det ska löna sig att arbeta
att ingångslöner måste sänkas
och bidrag krympas
att arbetskraften ska vara stresstålig och mobil
och är det så att någon inte riktigt fixar kraven
så stöps denne till något annat
något avskräckande diffust, i formen av

alltid någon annan

men det finns andra som har det än värre
mycket värre
titta på Kongo
där verklig nöd existerar

där går någon annan

alltid
alltid
alltid

alltid någon annan 

 




Fri vers (Fri form) av Robert Jonsson VIP
Läst 298 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2014-07-01 14:17



Bookmark and Share


  genni VIP
"alltid någon annan" jag stannar där och berörs av dina ord och mina tankar flyger iväg...
2014-08-25

  Lars Thun (tid. lapema)
Mycket bra skrivet.
2014-07-03

  aol
Bra skrivet vännen
2014-07-03

  Millan1
Imponerande.
Otroligt välskrivet!
2014-07-03

  Marita Ohlquist VIP
Makalöst bra!
2014-07-01

  ResenärGenomLivet VIP
Sjukt bra skrivet (förlåt uttrycket)...
måste sparas...
2014-07-01
  > Nästa text
< Föregående

Robert Jonsson
Robert Jonsson VIP