Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Theresequeens text om sommarstängt eller brist på ord, fick mig att skriva en kommentar som jag här återger som egen text i mer redigerad form ...


När orden inte verkar vilja mer ...

... och lyser med sin totalt
närvarande frånvaro 
som om de inte någonsin mer
kommer att återkomma igen ...

... En känsla jag nyss läste
hos en god skrivarvän ...

Vet inte längre hur många gånger i mitt liv
som jag upplevt just den känsla
du här så starkt förmedlar ... 

- Men det jag vet är 
att orden må krypa undan och till synes
lämna en fullständigt i sticket stundom ...

... Ibland för någon dag, en vecka eller ett par månader ... 

... i sällsynta fall för en väsentligt längre tid än så ... 

... Men tro mig!
De kommer tillbaka
när du minst förväntar dig det
en dag eller natt ... 

Själv tror jag orden drar sig undan
när de känner att vi inte tar till vara
på det liv vi har till skänks
och som det är meningen att vi ska leva ... 

... Leva och uppleva
för att få erfarenheter
som vi åter kan sätta ord på
för att förmedla dem i samlade former
för att de ska  få bli publicerade
och lästa av andra här ... 

Ord är precis som vi själva! 

- De vill känna sig
meningsfulla,
väsentliga
och att de har ett budskap att förmedla
som når fram och berör ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 237 gånger och applåderad av 28 personer
Publicerad 2014-07-08 04:03



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Orden lever sitt eget liv...de kommer och går som de vill...tänkvärd text...
2014-07-12

    Elisabeth Nilsson VIP
Ja, ibland saknar man orden! De lyser med sin frånvaro. Men plötsligt kommer de åter! Fin tänkt av dig.
2014-07-08

  WyS VIP
Tycker om meningen...slutet att vi ska leva!
2014-07-08

  WyS VIP
Så sant! Ibland är det viktigt att vara tyst!
2014-07-08

  Ingrid Trolle
En exalt beskrivning
hur det är när orden
inte orkar komma
ända fram till
papperet

2014-07-08

  AgnesP
Precis som det är:) Underbart skrivet om det när orden synes försvinna.
2014-07-08

  Teresia Ridell
Ja men precis, sådär känner jag också. Och man saknar dem..men så plötsligt kommer de igen, ibland trevande, ibland i ett rikligt flöde..
2014-07-08

  stig wikman
Ja , Peter . Ibland letar jag efter ord , och för det mesta blir det en dikt när jag funnit något . Det kan vara vilket ord som helst , och det konstiga är att jag själv oftast har en egen historia att förmedla med hjälp av det ord jag kommit på .
STIG.
2014-07-08

    ej medlem längre
Detta var verkligen mycket bra......"orden må krypa undan och till synes lämna en fullständigt i sticket stundom...."
Precis som det är ibland.
2014-07-08
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP