Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Saker som ruttnat

Jag vattnar blommorna
fast dom ruttnade för länge sedan

Du säger att det inte spelar någon roll
för ingenting kan återuppstå från det döda

Och jag pratar med dom varje dag
försöker liva upp det som kanske är förlorat

-

Alla vet ju att ingenting klarar sig alldeles själv
du sa att återuppståndelse bara är en myt

Och även fast tårar rinner i flera dagar
signalerar gång på gång att det inte fungerar

Försöker jag dag och natt ändå
du är det enda vid liv jag har kvar

-

Och blommorna kanske får en ny start
ett annat liv precis som oss

Men ingenting blir någonsin som förut
varken du, bladens lyster, eller jag

Och jag sitter här med kannan i handen
blickar ut över staden som är det enda jag har kvar




Fri vers av minblekakind VIP
Läst 194 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-07-08 16:28



Bookmark and Share


  SatansSon VIP
du var tidigt mogen som poet.

2020-12-31

  ignore_this
Gillar hur du återkommer till de döende blommorna.
Riktigt bra skrivet!
2014-07-08

  Robin V
Starkt!
2014-07-08

    Jim Friberg VIP
Ett underbart bildspråk som jag aldrig tänkt på förrens du visade det för mig nu!
2014-07-08
  > Nästa text
< Föregående

minblekakind
minblekakind VIP