Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ditt samvete

Och jag vet att det var där och då
som din värld stannade
som du såg en person, ett liv, och blev kär
för jag har sett den blicken förut
du är inte den första
och jag vill inte låta
full av mig själv
men jag såg
hur du såg på mina nymålade tår
hur du liksom fäste blicken
på orden i luften
när de lämnade min mun
du stammade själv -
men lyssnade följsamt
not efter not

Så lyssnade vi på jazz
i en rödgul solnedgång
och min klarblå klänning
snurrade och vände sig i vinden
och som den alltid gör,
så tog dansen slut
och jag sa tack
och du sa tack
men du har ett barn
och snart en fru
du vet
och du tämjer din låga




Fri vers (Fri form) av minblekakind VIP
Läst 191 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-10-12 21:46



Bookmark and Share


    Jim Friberg VIP
Ibland - eller rättare sagt i vissa lägen av livet, känns det som att det enda man egentligen har kvar är att bli kär. Den här fick mig att tänka tillbaka på de perioderna.
2023-10-13

  SatansSon VIP
Starkt skrivet
2023-10-13
  > Nästa text
< Föregående

minblekakind
minblekakind VIP