Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fånga ljusglimtarna du finner på vägen genom din vardag och samla på dem, vårda dem som vore de dina allra närmaste vänner ... Ty de utvecklas, gror, växer och slår rot med tiden ...


Det är visserligen aldrig för sent ...

... att ge upp ...


Men!

Å andra sidan
kanske man bör
funderar lite över
om det inte är hög tid för ...

... att fokusera lite mer
på att leva livet 
utifrån det man faktiskt har ...

... än att fastna i
allt som gått förlorat
och allt man kunnat få
men inte har
och gråta sig till sömns
över det lilla som finns kvar ...

Glöm inte någonsin bort ...

- inte bara att livet är kort
för vad avser tid
har vi inte alltför stort överskott -

... att tryggheten i det beständiga
inte är det allra mest nödvändiga
vi bör hålla oss kramaktigt fast vid ...

Nej, det är intet annat än en ren chimär!

Ty den enda verkliga tryggheten vi
egentligen har att lita på i vårt liv
är det beständiga ...

... i själva förändringen ...


På gott och ont!

Men på det stora hela är det gott ...
... i såväl stort som smått ...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 222 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2014-07-09 09:21



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
Du har så rätt.
Att leva i det förflutna
är meningslöst, eftersom
inget går att ändra. Man
måste se möjligheterna
efter omständigheterna
och låta det gamla -
visserligen ännu värkande -
ligga. Allt är möjligt.
Mitt motto: har jag inte försökt,
vet jag inte om jag kan.
2014-07-09
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP