Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
..sådant som man kan fundera på medan man stryker..


Bordduken, med gäster

Duken jag stryker är handbroderad
vita plattsömmar, röda små klasar av bär
sirligt snirklande över hela duken
anilinfläckar, två, tvärstopp för 'tabort'

den las i säck och skickades till
vävare av trasmattor
vars förråd av lump jag i mitt armod
fick husera i bäst jag ville

sen har den bott hos mig
och fått ett hål till sina fläckar
och näsorna dras upp i hån
'det finns snyggare på Emmaus'

Jo, men ser ni vid denna duk
har de suttit de där människorna
som bär osynliga skador
värre än fläckar och hål
människor som inte söker sin like

men platsar bra runt en bordduk
med egen historia
i lag med andra strandsatta
och av bekymmer slitna stolnötare
runt mitt vänliga bord





Fri vers (Fri form) av Björn Donobauer
Läst 319 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-07-12 14:30



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Det underbara att bevara, bevara sådant broderat poetiskt om detta vill jag hålla om, vilken vacker känsla det du delar här är... Bokmärket den därför jag själv lever så tack!
2016-03-26

  walborg
En gammal handbroderad bordduk får ha både hål och fläckar för att duga idag, tycker jag.
2014-07-12

  genni VIP
Ett fint avbrott att läsa dessa rader, en bordsduk så vacker med sin egna historia.
2014-07-12
  > Nästa text
< Föregående

Björn Donobauer
Björn Donobauer