Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
min förvrängda spegling av Olle Adolphsons mest roliga, magiska visa, som månne kommer sig av att lyriken skrevs av Beppe Wolgers. För fem år sen gjorde jag grunden för denna version, som nu just tillklippts ut- o invändigt, fyllts på med nya kvistar...


Omförtrollning av "Det Gåtfulla Folket"




R 1

Troll är ett folk och de bor i en välbekant stad,
denna stad är ett träsk och en park
Här under broar går trollungar sällan på rad
ty de styr fyr och tre i sin ark

S 1

Där virvlar älvan som samlar på killar,
hon har hundratolv
Sommarens tomte står tankfull, men trillar
på stugtröskelns golv

T 1

Där lufsar grodan som grymtar åt sång
[otyg! gärdsmyg!]

Här flyger grisen som sydde ballong
utav sin BH

När en förtrollats till barnbjörn en gång
får en se två

Alla är troll och de utgör den mänskliga faktorn



R 2

Troll är som folk; de kan bo i en välordnad gränd,
en sån gränd med butiker och hak
Öppnar man dock några dörrar har guldmyntet vänts;
hänger bussar och buskar från tak

S 2

Högt gungar gumman som samlar på barnbarn,
snart blir hon ett själv
Djupt i ett nät skrev poetfisken trådlöst
"vår väg är en älv"

T 2

Lyss, folkpartisten blev visst hinduist?!
[bla bla, mm mm]

Här står spionen och liknar turist
mitt bland turister

Nyss tog en docka sig mänsklig fason,
klippt med klister

Alla är troll och de utgör den mänskliga faktorn



R 3

Troll kräver tolkning; de skvalpar i huvudets skål,
gör små hål där allt tycktes helt tätt
Hjärnspöken rinner längs hakan likt grön alkohol
Varken vi eller vätte blir mätt

S 3

Mås i mobilen hörs skratta åt gåtor;
like "like" blir vår strid...
facebook och youtube strax inbyggt i kåtor
- fast vem har nu tid...?

T 3

Bär över bergen en lustig signal
[bliipp bliipp!! bliipp bliipp!!]

trär hon sitt smultron på strå digitalt,
smakar som saga

Här spelar tornen om vems drag det var
före fallet

Alla är troll och de utgör den mänskliga faktorn


 

 

 

 

 




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 303 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-07-14 21:35



Bookmark and Share


  Aftonvännen
Intressant, och melodin följer med. Gillar älvan som samlar på killar :)
2014-07-17

  Minkki VIP
Trippelapplåd :)
hoppas du har fler på lager?
2014-07-15

  Nanna X
haha jo den var sannerligen om-för-troll-ad. ska sjungas på trollfest!
2014-07-15
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP