Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Grått fängelse

Det känns bra att dagarna går
Varje dag känns närmare någonting bättre
fast jag vet inte om det är sant
Jag blir så rädd
när jag har en dag som gårdagen
då jag mår hyfsat bra
Jag är vettskrämd för att bli fast i det gråa
i den osynliga, tärande misären
som ingen annan ser
eftersom jag själv även ler
Jag kommer kanske inte heller se den till slut
utan nöjer mig
med ett passionslöst liv
höljd i dunkel
Då vill jag hellre dränka mig i tårar
låta smärtan slita i mig tills allt är borta
förutom hoppet
en strimma ljus som lyser allt starkare
När jag gett upp blir jag hänförd
av det som håller mig kvar
någonting vackert
som jag aldrig skulle ha sett i det gråa diset




Fri vers (Fri form) av Elinsomalltid
Läst 273 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-07-17 08:44



Bookmark and Share


  Valter Örn VIP
Att vara med i ett sammanhang av något slag och träffa människor som man kan symptisera med;
samt att ha roligt med sitt skrivande,
öppnar fängelsedörrarna.
Kram
2014-08-05

  Eric Hellberg
Hoppet finns alltid kvar så länge man vill ha det!
2014-07-23

  Tarantaran
Får mig att fundera på
buddhismen...på sk.
dhukka, dvs. livet är
fullt av lidande; dit
hör också besvikelsen
över livets roligas
icke-varaktiga natur;
allting i förändring..
Också att lidandet
skapar en utmaning
att göra det rätta:
samla positiv karma
och utvecklas som
människa, nå högre
insikter..meditationen
anses som nyckel till
lugn och alla svaren
2014-07-17
  > Nästa text
< Föregående

Elinsomalltid
Elinsomalltid