Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Denna dikt kom till efter att jag släppte min självbiografi och handlar just om hur det är att släppa en bok.


ATT SLÄPPA EN BOK

Att sätta sig ner i lugn och ro
och skriva en bok i godan tro
Är inte något som är särskilt lätt
hur skriver man en bok på enklast sätt?
Vad ska jag skriva om undrar du först?
Det vet du om du följer ditt hjärtas inre röst.

Nästa steg blir att ta reda på vad boken ska heta?
Om du börjar längst inne i din hjärna att leta,
så kommer du tids nog detta få veta
Sedan fortsätter du att skriva en massa ord
Kanske kommer det handla om ett mord,
eller om något annat som hänt på vår jord

Du fortsätter att skriva ner det som hjärnan matar ut
ända tills du kapar det med ett finurligt slut.
Boken är nu klar och du är nöjd med det du gjort
Så du skickar in den till förlag raskt och fort.
De gillar din story och boken går direkt i tryck
Plötsligt har du en publicerad bok i ett hastigt ryck
Utan att du hunnit fatta hur detta gått till
så har du släppt en bok precis som du vill.




Fri vers (Fri form) av Marisan
Läst 308 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-07-18 20:17



Bookmark and Share


    Jag är fan större än Sartre
"Vad ska jag skriva om undrar du först?"

Undrar man det, har man nog aldrig ens funderat på att skriva en bok, förmodligen mest tänkt på hur man ska börja läsa en bok.
2014-07-18

  i af apa
grattis!
2014-07-18
  > Nästa text
< Föregående

Marisan
Marisan