Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ingen nämnd ingen glömd ... Men allra väsentligast är att oavsett blir den jag älskar ej någonsin av mig fördömd ...


Tror det är synnerligen få som kan förstå ...

... den oro
som väcks inom
när det finns skäl till
att känna rädsla inför
att en älskad som står en nära
antingen ska ha råkat illa ut
på eget bevåg
eller
genom någon annans försorg ...

Ej heller tror jag
att det är fler som kan förstå
det lyckorus 
som en genomströmmar
när det visar sig
att den är helt oskadd
och att oron varit obefogad ...

Speciellt om man
redan mist en eller flera
på grund av
livets outgrundliga oförklarliga ...

Bortsett då 

från dem som liknande erfarenheter
redan fått smaka på ...

Just nu är jag bara tacksam
för att det som nyss förevarit
ej längre är ...

... och ber innerligt ödmjukt om
att Universums energibalanser
ger dem jag älskar, 
bryr mig om
och
tycker om
de allra bästa förutsättningar
och vid behov så ock alla chanser
till att inte råka illa ut 
oavsett om det beror på 
dem själva eller andras mindre goda beslut ...

Kvällen och nattens oro var befogat akut
men fick tack och lov ett lyckligt slut ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 249 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2014-07-19 01:43



Bookmark and Share


  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
ljus i tunneln är alltid välkommen gäst
2014-07-22

  menspoeten
Den här känns ända in i själens alla vrår, vackert!
2014-07-21

  Alva Johnsson VIP

Man är så innerligt tacksam när oron har tärt ens bröst,
och kanske ett telefonsamtal kan få dimmorna att lätta.
Du beskriver så bra!
2014-07-20

  Magica VIP
Bra det slutade bra!
2014-07-20

  Teresia Ridell
Tyvärr är jag en av dem som förstår alltför väl. Och jag är där just nu med en oro som tär mig i sönder. Ingen maktlöshet är större än den, samtidigt så länge hoppet lever måste man försöka tro och andas, även då man knappt får syre till det.
Starkt förmedlat !
2014-07-19

  Ingrid Trolle
OM!
Tack och lov att
allt är väl. Alltid en
stor och obeskrivlig
känsla och lättnad
2014-07-19

  ResenärGenomLivet VIP
Lättad känsla efter all oro och ångest...bra beskrivet...
2014-07-19

  WyS VIP
Tanke om...omtanke, fint!
2014-07-19
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP