Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
wind chimes ~ my philosophy


Japanskt Vindspel

~*~

Man pendlar mellan att det finns alldeles för mycket i hyllorna i världen att avtäcka

till att allting är passé eller att man är blasé och att det intet finns under solen längre att upptäcka

men väcks av den stilla ångestsvanesången att så har det alltid varit

ta bara det jag äntligen hängde upp häromdagen

då vinden kommer

då naturens fria vidder spelar

drar förbi husknuten och ger människan sin melodi

det är för det nyfödda barnet såväl som äldre generationer

 


högkulturer kommer och går

men i dalgångarna i livet gäller det att inget ta för givet

och liksom solen bakom dess glänta till sista trädet bevara

och belysa det som har upptäckts och lärts

 

till fisken och potatisen tillsätt en avocado

lägg en päronbit i vaniljglassen

stänk på lite kanel

en droppe konjak

 

istället för pianot och gitarren spela tvärflöjt och lägg till marimba

 

massproducenter av kultur och matkultur

skulle gärna vilja det men det är upp till var och en i hemmets härd

att bruka det som lärts

 

och att avnjuta det under en lätt bris genom ett japanskt vindspel

 

15 Jul 2014
L Patrik W Johansson

 

https://www.youtube.com/watch?v=uSqHrZgiwRM

 




Fri vers (Fri form) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 645 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-07-20 21:59



Bookmark and Share


  Thomas Widemark
Ja, ett öppet sinne och en fri fantasi,
och ett öga för vad som är vackert!
Sen kan mycket hända!
2014-07-21

  ResenärGenomLivet VIP
Fint och självklart...mycket att ta till sej...
2014-07-21

  Bibbi VIP
Applåd!
2014-07-21
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP