Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fägring

Går barfota på den daggvåta grönskan, som svalkar så skönt
så behagligt är mattan av gräs, så underbart grönt
jag tittar på olika blommor, klädda i sin finaste dräkt
känner allsköns dofter som följer med vinden som en gudomligt svalkande fläkt

borta i väster hörs en gök
från en skogseld långt borta stiger rök
fåglar är glädjefulla, med nykläckta hungriga ungar att föda
de sköter sin plikt, med stor möda

nu är den sköna sommaren här
och ljud av insekter, och den ljuva naturen som är oss så kär
visar sin vackerhet, i skog och på ängar
med sina så vackra blomstersängar

även regn behöver hela naturen
och även de stiliga djuren
allt kompletterar varandra, så är meningen med det hela
så vi bör vara tacksamma över allt, att vi får vara med och dela

skönheten
grönheten
allt detta vackra i vår natur
växter och örter, träd, blommor och vackra djur


© Ted Örnberg
Bild: Fotoakuten




Bunden vers (Rim) av Eaglemountains VIP
Läst 421 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-07-21 00:09



Bookmark and Share


  Maria T
Så fint att vi får vara med och dela denna skönhet.
Välkommen tillbaka Ted.
Jag har saknat dig
2014-08-03

  Ewa-Britt Nilson VIP
S ommartider
K ärt i dem vi glider
Ö verallt de sprider
N jutfulla da´r
T ur att vi dessa har
* och Dig som oss till
* dem så målande tar.
* Tack Min Vän!
***************

2014-07-28

  Bibbi VIP
Mycket fin skildring.
2014-07-21

    ej medlem längre
Fint diktat om upplevelser i sommardagen!
2014-07-21

  anits VIP
Så fint och målande skaldat dina fina ord blir till en vacker tavla för mig som läser!
2014-07-21
  > Nästa text
< Föregående

Eaglemountains
Eaglemountains VIP