Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Saknadens ljus

Den spegelklara blicken
och rösten i natten
så skör som ett löv
på skymningens scen
där vilar en längtan
i kärlekens bild
den strålar av klarhet
vid minnenas sken

Han tog en hennes kofta
och insöp närheten
gitarren var borta
den hon spelat på
försiktigt föll vindarna
runt spruckna knutar
ensamhetens skörhet
så svår att förstå

De tunna linjerna
kring livets skådespel
melankoliska konstverk
mot vita ramar
ångest som tar plats
i sköra andetag
en längtan som skriker
efter ömsinta kramar

Han fann hennes närhet
från kappan i hallen
och ekot från klackarna
som dröjt sig kvar
regntung blev skyn
vid oputsad fönsterruta
den släckta ljuslågan
gav verklighetens svar

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 369 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2014-08-06 18:01



Bookmark and Share


  Marianne Räf
Den här var såväl vacker å fin som söt!
Det är ett nöje att läsa din poesi.. :D
2014-08-08

  Lars Hedlin
Känsla som berör!
2014-08-07

    ej medlem längre
Fint om ensamheten, saknaden i vemodig ton.
2014-08-07

  anits VIP
Dina ord berör,så fyllda av saknad!
2014-08-07

  Teresia Ridell
Målande, varmt och vackert.
2014-08-07

    ej medlem längre
Urtjusigt skrivet med känsla och vemodston.
2014-08-06

  louisegirl
Berör...
Mycket vackert skaldat!
2014-08-06

  Chawa VIP
En dikt som berör... fylld av ensamhet och saknad...
2014-08-06

  ResenärGenomLivet VIP
Vemodigt vacker...
2014-08-06

  Klara Ord VIP
En finstämd text.
2014-08-06

  Palett
Så vacker text, fylld av vemod !
2014-08-06

    ej medlem längre
Du berör många sinnen med denna storartade text.
2014-08-06

  bumerang
Såå mycket känsla
Att känna igen.

2014-08-06

  aol
Underbart skaldat
2014-08-06
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO