Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Thelins konditori

En doft av livets goda
från Thelins konditori
smörbakad läckerhet
för kropp och för själ
ett bord i enskildhet
en stamgästens plats
någon smörjer kråset
så synnerligen väl

Kalorijägarens offer
kan inte vara där
på Thelins konditori
går smakerna först
en äppelpaj för sinnet
chokladkaka för själen
hallonsaft och kaffe
släcker ens törst

Tidig är morgonen
när bullar får jäsning
små sköna läckerheter
fyllda med choklad
kärlek i atmosfären
i gryningens fikastund
på Thelins konditori
där blir man alltid glad

Sommaren finns alltid
på Thelins konditori
mazariner med hallon
serveras året runt
årstidens läckerheter
blandas i förträfflighet
på ugnsvarmt bröd
för själslivet så sunt

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 479 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2014-08-03 00:30



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
NU blir man sugen på en kanel-snurra eller bakelse med en latte till ;)
2014-08-07

    ej medlem längre
Behagliga trevligheter!
2014-08-04

  Marianne Räf
Oja, kaffebröd kan vara mkt läckert!
Jag har för mig att Paradisets Kondis
hette Molins Konditori! Kram-
2014-08-04

  Angel of love
Det är för mysigt med kondis, tror det få bli en kaffe till em.
2014-08-04

  anits VIP
Din fina dikt gör mig sugen att besöka ett konditori....
2014-08-04

  Connie
Vilket bra semestertips, dit åker jag definitivt och tar en en fika ;)
2014-08-03

    ej medlem längre
Du skriver så det vattnas i munnen.
2014-08-03

  louisegirl
Åh va sugen man blir, när man läser din fina text.
Jättefint skrivet!
2014-08-03

  ResenärGenomLivet VIP
Sommar och konditori hör ihop på något sätt...man blir lite sugen..
2014-08-03

  Ewa-Britt Nilson VIP
En godbit i
kaka som i
text gör livet
i klivet på ett
sju tusan så
gott humör!
Tack Sir!
2014-08-03

    ej medlem längre
Vilken fin text om Thelins konditori!:)
2014-08-03

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Hörru ! är du sponsor till konditorit ? man blir ju sugen på kaffe o Mazarin efter läsningen.
2014-08-03
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO