Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Är en nästan skrämmande stark personlighet - men över tiden överlever inte sinnesfriden inom utan mina vänners stödjande händer ... ... och kärleken till dig som är ämnad för mig ...


Men vad händer om jag abdikerar ...

... från den roll
jag fått mig tilldelad i livet?

- Har överlevt mot alla odds
det som hänt under de senaste 14 åren
och tre år dessförinnan ... 

... Ok! Har ju gått över till andra sidan
minst tre gånger under denna period
men då jag lyckats återvända varje gång
oavsett vad som protokollförts,
räknar jag det som att jag överlevt 
även vid dessa tillfällen ...

- Det som oroar mig
allra mest
här och nu
är
att jag tvingas abdikera
oavsett vad jag själv vill ...

Ty jag börjar komma till insikt om
att alla de mer eller mindre dödliga sår
som jag tillfogats under alla dessa år
infekterats, läkt ut och återinfekterats
igen och igen och igen ...

Det börjar kännas ...

... och jag är inte så säker längre på
hur länge till jag orkar eller förmår
att självläka och rekonstruera mig själv
när jag ännu allt jämt nya sår på vägen får ...

Den trygghet jag har
för att våga tro på
att jag ännu ett tag
kommer att förmå 
mig själv till att finnas kvar
är ...

... att det finns en hel del
som ej har råd 
och som känner
en ren och skär befogad skräck
inför konsekvenserna av
att jag en dag ej längre finns kvar ...

- Det som skrämmer mig
är att det finns så många andra
på lägre nivåer
vilka inte känner till dessa konsekvenser
och då spelar det ingen roll
för det som kan hända mig 
när jag måste lägga mitt liv i deras händer ...

Men än så länge
finns det hopp om framtiden
även för mig
så länge jag känner
att krafterna så sakteliga
steg för steg 
till mig återvänder ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 335 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2014-07-25 04:56



Bookmark and Share


  Magica VIP
Berörande text. Men jag undrar, som en av de som tidigare kommenterat med, ang vad du avser med "det finns så många andra på lägre nivåer"...?
2014-07-25

    ej medlem längre
intressant, vad menar du i texten med "andra på lägre nivåer"?
2014-07-25

  Ingrid Trolle
Det var skönt att
läsa att krafterna
återvänder. Ibland
tar det tid, men pendeln
rör sig hela tiden och
kommer till sist till rätt
sida.
2014-07-25

  ResenärGenomLivet VIP
Finns det liv, finns det hopp, som man brukar säga...på något sätt så fortsätter man...
2014-07-25

    ej medlem längre
Hoppas verkligen att du ska få kraft att orka igenom länge än. Du behövs, och det du skriver är värdefullt!
2014-07-25
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP