Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lissabon och fado


Fado

Sången upphör
tystnaden självklar
I skramlet av porslin
ett totalt blottande
av tidsrymder
molnen ett slags fado
mörka släpper de igenom ljuset
livets kontraster
det outtalades skarpa linje i sanden
det förgängliga
det beständiga
vandrande fram och tillbaka
till synes utan mål
en klang letar sig in under huden
andningen en besjälad varelse
under ofattbara rymd
fado
stiger in i hans röst
år efter år lyssnar vi
till misstag sanning och vishet










Fri vers av Stanley Emanuelsson
Läst 130 gånger
Publicerad 2014-07-25 11:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stanley Emanuelsson