Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Foto: Afton i Yngsjö


Mitt förhållande till skrivandet


Mitt förhållande till skrivandet
har förändrats över tiden.

Inledningsvis tyckte jag att jag
inte hade något säga

Senare när några gillade vad jag skrev
kom jag igång på allvar.

Fick kontakt med en poetisk känsla
som jag vårdade från dag till dag
likt en röd tråd påverkad av vänner

Idag saknar jag motiv och ambition
att nå några poetiska höjder.

Det mesta jag diktat på senare tid
verkar vara en slags dagbok

Troligen spelade en sjukdomsdiagnos
i höstas en stor roll. Chockad visste jag
varken ut eller in

Idag har jag försonats med mitt öde
och tar en dag i sänder och känner
tacksamhet för att det inte är värre

Med regelbundna kontroller vet jag
vart det barkar

I min vardag - fylld med arbete -
glömmer jag allt vad sjukdom heter

Som den gamling jag är måste jag inse
att livet inte är evigt.

Åldrandet är ett faktum.

Kroppen sackar och jag ska redan i augusti
anlita en personlig tränare
så jag får ordning på muskulaturen

Själen och anden stimuleras av kontakten
med en gren inom Svenska kyrkan som
finns i Katarina församling i Stockholm

Där tillämpas 12-steg för hopplösa.

Efter en kort mässa går jag till
en samtalgrupp varje vecka
där någon ger sin livsberättelse.




Fri vers (Prosapoesi) av Fredrik P. VIP
Läst 242 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-07-25 19:17



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
En präst från
Katarina kyrka var
i Vadstena Klosterkyrka
och berättade om de
12-stegen, förslag så
goda, de gavs stående
applåder! Jag hoppas
på det mesta och det
bästa för Dig!

2014-07-26

  Per Rydberg
Det är en i sanning poetisk text med verkligheten starkt närvarande! Du gör mig andlös över vad du berättar, och omskakad. Samtidigt ger du en språkintensiv resa med uttrycksfulla och livskraftiga ord! Det som står kvar efter läsningen är stark värme. Tack!
2014-07-25

  walborg
Fint att läsa - glad att skrivandet känns meningsfullt och att lyssna på andras livsberättelser ger kanske perspektiv
2014-07-25

    ej medlem längre
Trist när hälsan sviktar ... man får, som du säger, ta en dag i taget. Ibland kan det komma en bra dag!
2014-07-25
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik P.
Fredrik P. VIP