Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
resultat av många kraftiga regnskurar och litteratur om döden.


i gå under-landet

sommarens varmaste dag. badplats, småstad, barnfamiljer.

regnskuren under sommarens varmaste dag, badplatsen. alla springer och regnet piskar och du står under det lilla tak du kan hitta och skrattar för det liknar katastrof. du tänker panik och kaos och katastrof och död död död död död död död. död, don delillo, digital ash in a digital urn, död död död död död.

och några dagar senare är det ännu värre.

regn, vatten, åska, vind, ingen på gatan, alla innanför dörren på coop. "ska vi gå under?" säger han och menar det bokstavligen, ta vägen genom tunnelbanan istället för på trottoaren. och du skrattar. gå under gå över gå under gå under gå under. så mycket undergång. det slutar regna men enebyberg ekar tomt, som undergång.

den ständigt närvarande apokalypsen, handlar det om att du läst för många böcker eller finns det där? hotet om undergång. världen går under men du går snabbare. under vad? under marken? under vattenytan? under täcket? under prestationsångesten? under vad går vi egentligen? vi är ju redan under himlen och under taken och under solen. under kontroll. underlandet?




Fri vers av disco 2000
Läst 179 gånger
Publicerad 2014-08-01 14:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

disco 2000