Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
100% tonsårs"poesi"


en dikt jag skrev under loppet av en kväll med vin i en park

Hela den här staden kokar
Och det är svårt att inte kalla den för sin egen

Fyran går fortfarande när jag cyklar hem
Ingo var en busschaufför
Med glatt humör
Förutom när han pratade med mig
Och bara ifrågasatte

Kanske är det farligt att vara i trafiken på fyllan
Kanske blir jag påkörd nu
Fast stannar vid varenda rödljus
Och varenda rödljus lyser rött
Sju i rad

På Västerbron
I den himmelska ron
Finns inga rödljus
Men stannar ändå på krönet
Spottar i vattnet
Röker kvällens sjätte cigg (dagens nionde?)
(Det är mycket för att vara mig)
(Det gör jag inte men det låter bra att skriva så)
Cyklar ned igen
(Spottade faktiskt i vattnet, två gånger)

Cykla hem
Ta kisspaus på dovas,
Utan att ta kisspaus på dovas

Men på innergården röker jag den sjätte
Mår lite illa
Men läser en fin dikt
Och blir tårögd
Det känns som att det regnar men det är blommor från ett träd
Snart ska jag sova
Men först ska jag sitta här
För det lyser i köksfönstret
För nu är det sommar

Har du trädojjer på dig
Säger en snubbe vid bordet bredvid
Till någons tjej som precis kom
Sen pratar de om champagne
Sen makrill i tomatsås





Fri vers av disco 2000
Läst 193 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-05-20 12:09



Bookmark and Share


    ej medlem längre
den här var bra du discobruden.
2017-07-20
  > Nästa text
< Föregående

disco 2000