Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frihet

Seglar under molnen
kajan ung och fri
glider över taken
sätter sig en stund
vilar där i natten
ensam men stark
i ljuset från månen
söker där sin blund

Svävar mot skyn
draken av papper
frihet med vindarna
en försommardag
stannar i rofylldhet
vid molnens konturer
kysst av solljuset
till sunt välbehag

Rör sig över ängen
fjärilen kring ljuset
solens varma omfång
en lockelse till dans
söker efter kärleken
till lek och förtjusning
frihet under himlen
en naturens balans

Glider majestätiskt
på böljorna de blå
vidsträckta segel
ger färden sin fart
köl mot vattenlinjen
till horisontens land
måsar cirkulerar
så fritt och underbart

Skimrar i briljans
stjärnorna om natten
lyser med behaglighet
där ögonen kan se
kastar sina ljus
i rymdens oändlighet
frihet där i mörker
där morgon snart får le

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 445 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2014-08-29 19:17



Bookmark and Share


  Bo Himmelsbåge
En vacker, majestätisk o frihetslängtande dikt som bär
på stolta vingar!
2014-08-31

  Lars Hedlin
Just så....bra
2014-08-31

    Balans
Frihet är det bästa ting...
2014-08-31

  Eva Helene VIP
Friheten den åtråvärda, vackert gestaltad här.
2014-08-30

    ej medlem längre
Svävande fin poesi.
2014-08-30

  Yrre VIP
Å, vilken text, frihet under vingarna och du gör det så bra!
2014-08-30

  Eliza-69
Jättefin text
2014-08-30

  anits VIP
En mycket vacker dikt att njuta av!
2014-08-30

  Teresia Ridell
Lätt svävande, vackert!
2014-08-29

  Palett
Härliga bilder målar dina ord, underbar text !
2014-08-29

    ej medlem längre
Underbart fint skaldat.
2014-08-29

  Connie
Underbart, vilken skönt känsla att få följa med i uppåtvindarna!
2014-08-29

  Marianne Räf
Så fint du får ihop orden!
Är ett nöje å läsa dig!
2014-08-29

  ResenärGenomLivet VIP
Underbara frihet...så vackert...
2014-08-29

  Marita Ohlquist VIP
En text att läsa sakta och njuta av!
2014-08-29

  louisegirl
Så underbart vackert skrivet!
2014-08-29

    ej medlem längre
Bara så vackert!
2014-08-29

  Fredrik P. VIP
"måsar cirkulerar
så fritt och underbart"
dikten visar på de underbara
livsmöjligheter som är uppenbara
trots en värld som visat sig grym
för många.
2014-08-29
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO