Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Brev till en ande

Önskningar på papper
skrivna i kvällningen
när mörkret var svalt
och stjärnorna gav ro
sirliga små bokstäver
omsorgsfullt skrivna
reservoarpennans lust
till mänsklighetens bro

Fred på jordklotet
borde vara självklart
men i maktens korridor
saknas sådant ideal
broar mellan människor
utan vapen och hat
därför bir min önskan
detta självklara val

Leva fritt utan krav
blir min nästa option
att få älska den man vill
utan religion och kön
att få bli accepterad
för den man är
få betalt på lika villkor
med en rättvis lön

En önskning den sista
självklarhet nummer två
naturens utarmning
inte många som tänker på
låt naturen vara orörd
så träden kan slå rot
hjälp mig kära ande
så vår himmel förblir blå

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 508 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2014-08-02 21:30



Bookmark and Share


  Magica VIP
Mycket viktiga tankar du tar upp här. Bra skriftat!
2014-08-07

  Lärling
Ja, det är verkligen önskningar som jag helhjärtat ställer upp på!
2014-08-04

  © anakreon VIP
Instämmer med all min kraft.
Calle
2014-08-04

  Chawa VIP
Bundna verser fyllda med varm innerlighet! Så önskar många av oss...
2014-08-04

  Marianne Räf
Många försöker att - i tanken - skapa
sig en idealiserad tillvaro. Särskilt, när
en själv är nära å bli bränd. Det vore,
ju, fint om alla kunde bli lyckliga av
samma skäl, på en gemensam
värdegrund. Men verkligheten har
ett annat språk. Ont & gott kan inte
alltid samarbeta.
2014-08-04

  anits VIP
Mycket fina önskningar, hoppas dom slår in....
2014-08-04

    Mia Sedvall
Så fint önskat. Kram
2014-08-03

    ej medlem längre
Hoppas innerligt att önskningarna slår in.
2014-08-03

  ResenärGenomLivet VIP
Hoppas dessa önskningar slår in...om vi alla önskar samma sak, så kanske det blir så...bra skrivet...
2014-08-03

    ej medlem längre
Mycket bra skrivet, fina önskningar.
2014-08-03

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Nobels fredspris för den versen.
Värmande.
2014-08-03

  agneta pichler
fina önskningar jag hoppas alla ber om..
2014-08-02

  Bo Himmelsbåge
Fina önskningar till anden i flaskan
om fredens bro
att få leva i jämlikhet o tillsammans
bygga kärlekens bo
Att skona naturen som vi alla är beroende av
visst borde det var så
under en himmel som för alltid
skulle vara blå
En fin utopi där Du o Jag blir Vi
2014-08-02

  Fredrik P. VIP

Sympatiserar fullt ut med diktens
tankar och värderingar. Kriget i
Mellanöstern t ex är obegripligt illa.
2014-08-02

  H.C.B
mycket bra skrivet! Menar du dem vita rockarnas korridorer? Där den vita flaggan flaggar för fred? Gränslöst?
2014-08-02

    ej medlem längre
Världen skulle behöva en ande som kunde ställa allt elände till rätta. Snyggt skrivet. Bokmärke
2014-08-02

  Maj-Lis VIP
Fina önskningar
Hoppas att din ande hör dej
2014-08-02

  louisegirl
Ljuvligt skaldat!
Sparar!
2014-08-02
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO