Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tilifon sa man för gammalt där jag växte upp. Det var en märkvärdig grej för många på den tiden. Man vevade och kom till en växel, sa ett nummer man ville nå. Det kunde bli lite knepiga samtal ibland


Växeln i Hebo!

Tilifonen ringde hemma hos gamle Ante...
Höcken är det, sa Ante?
Dä är jag Hulda på Backen, hörde han.

Vill säga dej att en Edvard har gatt bort han.
Men va säg du, sa Ante hä gick fort dä.
Somna han bara in eller?

Nja , nä han geck och drunkne förstår du.
Han skulle vittja näta, vi vet int hur det gick te.

Ja bror min har vittja många nät han, sa Ante.
men nu är det färdigvittjat, sa Hulda.

Men du Hulda, sa Ante. Feck en nå i näta??




Fri vers (Fri form) av Ezmeralda VIP
Läst 172 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-07-30 18:59



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Annorlunda tider nu...
Men kommentaren om
fångst kan jag tänka mig
att även nå´n idag också
hade ställt...
2014-07-30
  > Nästa text
< Föregående

Ezmeralda
Ezmeralda VIP