Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Foto: Svall från färjan mellan Ystad och Rönne, Bornholm


Visst var jag en främling i paradiset

 

Visst var jag en främling i paradiset

I tonåren negativ till det mesta
utom dansen, jazzen och ölen

Sena eftermiddagar tillbringades i stadens
två musikaffärer. Därimellan fanns en ölhall
som vi aldrig frekventerade

60-talet med Cornelis som klubbmästare
på Sopis (Social-politiska institutet, som sedemera
blev Socialhögskolan) gjorde att jag njöt av livet

Efter denna stormiga period blev 68-rörelsen
en vändpunkt, med ingång till journalistinstitutet
men med examen från journalisthögskolan.
(Allt blev högskolor under denna period!)

Studiernas framgång gav nytt självförtroende

Värvades till länsstyrelsens naturvårdsenhet
och genomförde det europeiska naturvårdsåret
i Stockholms län 1970

Upplevde dock komplicerade kärleksrelationer
med mycken vånda, började tvivla på mina
möjligheter att finna en stadig relation
till en kvinna

Och paradiset fanns inte på kartan

För fem år sedan fann jag kärleken
tack vare denna poesisida




Fri vers (Prosapoesi) av Fredrik P. VIP
Läst 241 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2014-07-31 17:38



Bookmark and Share


    ej medlem längre
kul att läsa
och se, livet, man vet aldrig, den där känslan o mötet, som inte har med ålder att göra, hoppfullt och vackert
2014-08-01

  walborg
En fin hyllning
2014-07-31

  kerstin skriver VIP
fin läsning, gillar hur det allmänt negativa kunde hitta tre positiv.
och kärleken, det är fint att finna.
2014-07-31
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik P.
Fredrik P. VIP