Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Jag är" hemmahörande här

 

 

 

orättvisor kliver på

vardagens barfotabarn

 

 

så sitter jag bland

vajande ängsgräs

darrande aspköv

och ser min stig

löpa vidare över

gungflyets myrmark

 

nuet 

väger människovärde

mot klingande mynt

då får inte gråten bli

droppande vackra pärlor

utan istället 

smörjmedel 

när vi slipar

jämlikhetens plogbill

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Per Rydberg
Läst 292 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2014-08-01 12:30



Bookmark and Share


  Fredrik P. VIP

Poesi och politik som seriöst hänger ihop!
2014-08-02

    ej medlem längre
Nutid är mammons tid. Bra skrivet.
2014-08-02
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg