Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Instängd

Fjärilen i fönstret
instängd utan hopp
längtar efter friheten
till en blomsterknopp

Fladdrar mot glaset
kraften nästan slut
söker sig till ljuset
för att sinnena vill ut

Fjärilens små vingar
vackra men spröda
en palett av färger
vill naturen beröra

Tanken går till vännen
på ängen den gröna
där solen briljerar
kring vindar så sköna

Fjärilen vid fönstret
tänker på tillvaron
på naturens under
att allt inte är givet

Sommaren är kort
det gäller att passa på
men bakom galler
möts ingen himmel blå

Fjärilen i fönstret
vill till blomsterknopp
söker sig mot friheten
instängd utan hopp

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 654 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2014-08-01 22:49



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Så skört och fint skrivet...
2014-08-03

  Bo Himmelsbåge
En skön allegori om en fjäril eller människa som är instängd bakom vardagens galler o längtar ut till det verkliga Livet på varandets blomsteräng!
Tanken fladdrar ut med den instängda fjärilen!
2014-08-02

    ej medlem längre
Jag läser och njuter av din underbart fina poesi.
2014-08-02

  louisegirl
Så berörande vackert skrivet om lilla fjärilen <3
2014-08-02

  anits VIP
Mycket fint skrivet, men så sorgligt om fjärilen!
2014-08-02

    ej medlem längre
Vackra om än lite sorgliga rader..
2014-08-02

  Chawa VIP
Fin liknelse... Oh vad jag vill öppna och släppa denna fjäril fri...
2014-08-02

  Connie
Sorglig berörande text! Det kunde lika bra handlat om en människas instängdhet!
2014-08-02

  Carina Bendix
Sorglig, vacker och berörande.
2014-08-01

  Angel of love
En text som berör och känns.
2014-08-01

  Palett
Vackert om fjärilen, sommarens sköna flygare !
2014-08-01

  aol
Ruggigt bra belyser skaldejaget utsattheten hopplösheten,
2014-08-01

    ej medlem längre
Fint skaldat om utsatthet
2014-08-01
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO