Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
medeltiden lockar


Resan

o hej o hå
nu ska jag ut på böljan den blå..

känna de ljumma vindarnas bris
och detta till ett alldeles för dyrt pris!

men medeltiden lockar o pockar
att snart få förtära min mat sittandes på stockar

träffa gycklare och annat löst folk
kanske ducka för en och annan dolk

svingad av en duktig pajas eller dvärg
ja jag skall genast bekänna färg...

till Gotlands vackra ö min kosa går
där jag lugn och ro i sinne o hjärta får

att kunna glömma och gömma
och hjärnan på alla onda tankar tömma

det är vad jag vill göra mest av allt
och det blir till att tömma en o annan Malt.

Se på riddare så eleganta, stridandes på sin häst
det är nog det jag gillar allra bäst!

Så hej på er nu mina kära diktarvänner
nu känner jag att reslusten riktigt bränner

kanske diktar jag en eller annan vers på ön
men jag lovar ej, för vilan den ska bli skön.









Bunden vers (Rim) av angela Täubert fd Jansson VIP
Läst 166 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-08-02 10:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

angela Täubert fd Jansson
angela Täubert fd Jansson VIP