Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vindpinat land

Du ljusa morgon
lägg dig här bredvid
lugna min oro
och viska i mitt öra
andas mot min kind
gryningens stillhet
bär på dina vingar
de ord jag vill höra

Jorden är öppen
och vid som oceaner
frihetens timglas
bär finkornig sand
rinn för de dödliga
denna ljuvliga morgon
där vågorna slår
mot vindpinat land

Du lättklädda morgon
visa dina känslor
till vakande pistiller
denna sorgfria dag
låt humlan få surra
på blomstrad slätt
till ljusets beröring
och att ord blir till lag

Mörkret är borta
från dold katakomb
öppnad är grottan
för framtida mission
spela du gryning
den sång jag vill höra
ett spår över slätten
till kärlekens ton

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 480 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2014-08-26 04:36



Bookmark and Share


  Lärling
Mycket vacker och finstämd text!
2014-09-01

  Bibbi VIP
Grattis till "MEST BOKMÄRKTA DENNA VECKA"!
2014-09-01

  Bibbi VIP
Grattis till placering!
2014-09-01

    ej medlem längre
Gudomligt vackert,
2014-08-30

  ResenärGenomLivet VIP
Så finstämt och helt underbart...
måste spara...
2014-08-29

  Eva Langrath VIP
Vacker och hoppfull text
2014-08-26

  anits VIP
Så fint och berörande skaldat!
2014-08-26

  Chawa VIP
Mycket vackert språk i både bild och ton... så hoppfull och ren är den nya dagen!
2014-08-26

  Lars Hedlin
VAckra toner här!
2014-08-26

    ej medlem längre
Som en vacker kärleksballad.
2014-08-26

  louisegirl
Berörande vackert!
2014-08-26

  Sofhia Wirström
vackra, finstämda rader

2014-08-26

  Angel of love
Väldigt lugn och vacker dikt.
2014-08-26

  Eva Helene VIP
Mjukt, berörande och finstämt!
2014-08-26

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Underbart stillsamt fint poem!
Linda landet våndades, tre ord: land- vind- vånda; riktning, vind slott,
2014-08-26

    ej medlem längre
En vacker och stillsam text att bara njuta av..
2014-08-26

  aol
Finstämd vacker poesi
2014-08-26

  Palett
Lyrisk vacker ton i din finstämda text !
2014-08-26

    ej medlem längre
Mäktig och välskriven poesi som får läsaren att haja till lite extra. Det här är dikteri på hög nivå.
2014-08-26

  Marianne Räf
Vackert o inspirerande i
den arla timman.
2014-08-26

    ej medlem längre
Finstämd rofylld poesi i tidig morgon.
2014-08-26
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO