Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kär i livet

Jag är kär i blåa ögon
och leendets djupa våg
i snäckan på stranden
fylld med ljuv harmoni
Jag är kär i molnen
mot himmelen den blå
och måsen som svävar
med sitt galna skri

Jag är kär i livet
och allt som ryms där
i flickan i texten
från en kärlekssång
Jag är kär i rymden
och mörkrets magi
i stjärnorna som tindrar
hela natten lång

Jag är kär i bygden
den jag kommer ifrån
i ängarna och träden
och allt jag formats av
Jag är kär i vägen
som förde mig bort
den som gav näringen
till livets viktiga nav

Jag är kär i vindarna
som svalkar så skönt
och regnet droppar
ner mot moder jord
Jag är kär i böckerna
om mästarnas logik
fyllda med styrka
och visdomens ord

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 376 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2014-08-15 22:36



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Underbar hyllning till livet!
2014-08-25

  ResenärGenomLivet VIP
Det finns tack och lov mycket i världen att tycka om...fint...
2014-08-18

  Eva Helene VIP
Tar till mig denna, tack!
2014-08-18

  Bo Himmelsbåge
Underbara ord om Kärleken till Livet!
Väl rimmade o med poetisk skönhet!
2014-08-17

  aol
Så fint skaldat och dessutom berörande,
2014-08-17

  Lars Hedlin
Underbart fint!
2014-08-16

    ej medlem längre
Du skriver vidunderligt vackert.
2014-08-16

  louisegirl
Underbart skrivet om det härliga i livet......
2014-08-16

  Ewa-Britt Nilson VIP
K lart här
Ä rligt tanken bär
R art, om så´nt vi
* gärna läser mer
* om här!
2014-08-16

  Marianne Räf
Härligt! Jag är också kär i Livet och i böckerna, m.m. (Å, i Kärleken, med -
för den delen!) Tack, för en fin dikt! :)
2014-08-16

    ej medlem längre
Så fint, underbara rader..
2014-08-15

    ej medlem längre
Återigen en underbar text man bara inte kan motstå. Att inte bokmärka den vore straffbart. Jag njuter verkligen av denna magnifika kärlekspoesi.
2014-08-15

  Angel of love
Du sprider livsglädje, ja leva och njuta av det vackra i livet.
2014-08-15

  anits VIP
Så vackert skaldat om din
kärlek till livet!
2014-08-15

  Carina Bendix
Underbar, ljus och varm livsglädje som smittar av sig. :)
2014-08-15

    ej medlem längre

Gillar den verkligen!
2014-08-15
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO