Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårens fågel

Du lilla söta fågel
där bland björkens blad
sjung för mig om våren
och gör mig riktigt glad

Spela hela dagen lång
och när det blir kväll
låt din ljuva stämma
få andas mjuk och mjäll

Du vårens fågel
på trädets späda gren
naturens lilla under
där vid årstidens sken

Bygg ditt bo bredvid mig
här intill mitt hus
låt din ljuva ton
få fart med vindens sus

Den känsla du förmedlar
till oss som på jorden bor
blir fylld av inre värme
så kärleksfull och stor

Du sjunger för oss alla
som välgång har fått
men även för den fattige
som inte har ett slott

Så sjung du söta fågel
till njutning varje gång
så ska jag aldrig blanda
min klagan med din sång

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 324 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2014-08-31 21:53



Bookmark and Share


  Connie
Fantastisk vackert i både ord och bild!
2014-09-04

  ResenärGenomLivet VIP
Så härligt...något att se fram emot...
2014-09-04

    ej medlem längre
Underbart fint skrivet, älskar fåglar och dess sång..
2014-09-02

  Marianne Räf
Vilken söt liten fågel, som
du inspirerats av.. Fin text!
2014-09-02

  Lars Hedlin
Så bra framfört!
2014-09-01

    ej medlem längre
Snyggt..
2014-09-01

  Eva Helene VIP
Hjärtevärmande, fint!
2014-09-01

  Linda CH VIP
Jättefin text!
2014-09-01

  Bo Himmelsbåge
Visst längtar vi efter vårfåglar nu
som kan få oss att drömma om vårens fröjder... men även hösten o vintern har sin charm...
2014-09-01

  Marita Ohlquist VIP
Fastnade speciellt för det sista stycket!
2014-09-01

    ej medlem längre
Din vackra sångfågelpoesi ger en längtan till ny vår när fåglarna kommer åter!
2014-09-01

    ej medlem längre
Så vacker denna naturskildring var. Sannerligen ett mästerverk från din penna.
2014-08-31

  louisegirl
Helt underbar..
2014-08-31

  Magica VIP
Mycket fint :)
2014-08-31

    ej medlem längre
Underbar text.
2014-08-31
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO