Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Just denna dag

I dag faller löven
som stänkta i guld
bort de fladdrar
med vinden svag
himlen är blå
under frusen sky
hösten är kommen
just denna dag

Gästerna i viken
har flugit sin väg
sommarens trygghet
mot värmen i söder
sjögräset är ensamt
i kylslagen linda
just denna dag
då himmelen glöder

Katten på trappan
den ligger ensam
bortglömd i ivern
när turisterna drog
just denna dag
är gräddskålen tom
vinden den drar
från djupaste skog

Vårens blomster
har vissnat och dött
minnena står där
när hösten tar vid
milda är böljorna
kring guldstänkta löv
just denna dag
bär spår av det sköna

Just denna dag
kom hösten förbi
besvärliga vindar
från ödsliga viken
hagel i luften
smattrar mot rutan
katten på trappan
en aning besviken

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 345 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2014-08-17 18:48



Bookmark and Share


  anits VIP
Så vackert skaldat med ett stänk av vemod!
2014-08-26

  Bo Himmelsbåge
Härlig bild av en katt...! (vi har just nedkommit med två små busiga kattpojkar)!

En aning vemodstyngd dikt
om sommaren som flytt
turisterna har åkt
o sommarkatten
ensam på trappan
(trist!)
levande beskrivet
med murriga
höstfärger
guldbestänkta
2014-08-22

    ej medlem längre
Hösten kan vara underbar, dock lämnar turisterna spår efter sig av sommaren, mycket bildligt fint skrivet
2014-08-21

  Connie
En vemodsvacker text! Gud vad jag blir ledsen, stackars katter som lämnas vind för våg!
2014-08-21

    ej medlem längre
Snyggt..
2014-08-18

  Teresia Ridell
Vemodigt och mycket vackert !
2014-08-18

  Lars Hedlin
Mycket bra skriftat!
2014-08-18

  Anya VIP
Fint om höstens antågande.
2014-08-18

  Carina Bendix
Mycket vackert skrivet om hösten. Jag älskar den årstiden. :)
2014-08-17

    ej medlem längre
Vackert diktat om höstkänning, och stackars bortglömde kisse-katt.
2014-08-17

    ej medlem längre
Återigen en helt makalöst bra text. Du besitter en kompetens få gör.
2014-08-17

  louisegirl
Du skriver så bra!

Underbart vacker är denna dikt om övergången till höst..


2014-08-17

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ja tiden går
sätter spår
över det vi
inte rår, men
katt på trapp
hoppas jag inte
blir kvar som
en attrapp...
2014-08-17

  Marianne Räf
Så bra du skriver! En riktig
superpoet är du! Snyggt, -
å läckert att ta del av!
2014-08-17

  Maj-Lis VIP
Fint
Den kom lite hastigt
2014-08-17

  Angel of love
Bra och höst frusen text. Vill hålla i sommaren ett tag till.
2014-08-17

  Marita Ohlquist VIP
Bra förmedlat!
Ser, hör och känner.
2014-08-17

    ej medlem längre
Vackert vemod.

2014-08-17

  aol
Så vackert skaldat vännen
2014-08-17
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO