Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blomman

Det växer en blomma
i vågornas djup
på havets botten
bland lera och grus
vacker till färgen
ensam och stark
men evig som livet
under vattnets brus

Det växer en blomma
på bergets topp
nära till molnen
täckt av is och snö
där syret är fattigt
lever hon ändå
och nära till himlen
kan hon inte dö

Det växer en blomma
från marken hård
hatad av många
ur asfaltens hetta
söker sig mot ljuset
och kärleken där
karismatisk som få
i naturen en etta

Det växer en blomma
i krukan på bordet
fylld med kärlek
som den gärna vill ge
hoppfull som livet
och strålar av glädje
i blickfånget är hon
så att alla kan se

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 339 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2014-08-07 01:53



Bookmark and Share


    sajo
Får mig att tänka på en solros som plötsligt växt upp ur asfalten vid min mammas hus. Din text har en härlig rytm som alltid.
2014-08-15

  lodjuret/seglare VIP
Snygg bild dock
2014-08-14

  lodjuret/seglare VIP
I barnslig'aste laget, vilket visar hur mycket av barnasinner du har kvar inom dig och därför få du också gggodkän't, för den här gången
2014-08-14

    Birgersdotter VIP
Fint skriven
2014-08-13

  Lars Hedlin
Mycket fint skaldat!
2014-08-07

    ej medlem längre
Vackert om blomman som symboliserar så mycket.
2014-08-07

    ej medlem längre
Så mycket livskraft jag läser i dina fina ord.
2014-08-07

  anits VIP
Så fint och målande skaldat!
2014-08-07

  Ewa-Britt Nilson VIP
R art blommar Du
O ch gott upp nu
S å som läsare
* jag bugar ju!
*************
2014-08-07

  louisegirl
Underbara blomma...
Så vackert diktat!
2014-08-07

  Teresia Ridell
Vackert !
2014-08-07

    ej medlem längre
Underbar läsning om blommans olika symboler. Som vanligt tecknar du med känsla och finess.
2014-08-07

    ej medlem längre
Vackert diktat till blommorna!
2014-08-07
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO