Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tilltal

 

 

Gruset rasslar mina steg

Vägkorsningen helt nära

Släntrar

stannar till och väntar

Ögat grumlas

Konturer suddas mjuka

Jag andas tung augustiluft

 

Ur det ångande diset

träder en gestalt

och öppnar

ordlöst samtal

Tappar andan gör jag

en bråkdel bara

av den tid som

inte existerar

Det kvava fläktar över

till värme

Ett leende

så slutes dimman

om skuggfiguren

 

Ensam står jag kvar

med längtans nyutslagna

i ivrets andning

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Per Rydberg
Läst 334 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-08-04 09:32



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Finstämd vacker poesi. En vemodig längtan. Mycket bra skrivet.
2014-08-04

  Eva Langrath VIP
Finstämt och varligt beskriver du ett nådens ögonblick.
2014-08-04
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg